English Suomi

Language

Yhteys
Menu

info@owalgroup.com
010 235 6060
Kasarmikatu 23A, 00130 Helsinki

Imagotutkimus

Imagotutkimuksella voidaan selvittää asiakkaiden ja muiden sidosryhmien mielikuvia palvelusta, tuotteesta, organisaatiosta, kaupungista tai matkailukohteesta. Imagotutkimukset voivat kohdistua joko yleiseen mielikuvaaan kohteesta tai sen johonkin tiettyyn toiminnan osa-alueeseen (esim. työnantajamielikuvaan).

Perinteisesti imagotutkimuksia on toteutettu erilaisina kyselytutkimuksina. Usein perinteisiä kyselytutkimuksia kannattaa kuitenkin laajentaa myös muilla menetelmillä tai korvata ne täysin uusilla lähestymistavoilla.

Imagotutkimukseen kannattaa lähes aina ottaa mukaan media-analyysi. Media-analyysin avulla voidaan tarkastella imagoa suhteessa kilpailijoihin paitsi perinteisessä mediassa niin myös sosiaalisen median kirjoittelussa, blogeissa ja muussa verkossa tapahtuvassa viestinnässä. Tämä mahdollistaa imagon kehityksen seurannan myös jälkikäteen vaikka säännöllisiä kyselyjä ei olisi toteutettu.

Puhelinhaastattelujen sijaan imagotutkimuksissa hyödynnetään entistä enemmän myös sosiaalisen median suomia tiedonkeruumahdollisuuksia. Tällöin tiedonkeruu voidaan samalla yhdistää imagokampanjoitiin. Erilaisten testien ja kilpailujen avulla saadaan paitsi tietoa nykyhetken mielikuvasta, voidaan mielikuvaa saman aikaisesti muokata haluttuun suuntaan.

Aiheeseen liittyen muualla sivustollamme

Asiakascaset

Vantaan brändiuudistus

BLOGI

Maine & Menestys

Asiakascaset

Luontomatkailustrategia

Asiakascaset

Ympärivuotista liikunta- ja matkailuliiketoimintaa koskeva selvitys

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kuinka voimme auttaa?

Avaa keskustelu kanssamme tässä: