English Suomi

Language

Yhteys
Menu

info@owalgroup.com
010 235 6060
Kasarmikatu 23A, 00130 Helsinki

Onnistunut webinaari

Webinaarilla tarkoitetaan virtuaalista tapahtumaa johon osallistutaan etäyhteyksin verkkoselaimen välityksellä. Webinaari voi olla muodoltaan puhujatilaisuus, seminaari tai työpaja. 

Webinaarin lainalaisuudet poikkeavat perinteisten live-tilaisuuksien järjestämisestä. Kun live-tilaisuus tai työpaja viedään sellaisenaan etäyhteyksin toteutetuksi webinaariksi, on lopputulos helposti puuduttava, vaikeasti seurattava ja osallistujia vähäisesti innostava.

Onnistuneen webinaarin toteutus vaatii tilaisuuden suunnittelulta, valmistelulta ja itse tilaisuuden läpivienniltä ja fasilitoinnilta enemmän kuin perinteinen live-tilaisuus. Syynä ei ole pelkästään se, että ihmiset eivät ole yhtä tottuneita webinaareihin. Yhteisen fyysisen tilan ja spontaanin sosiaalisten kanssakäymisen puute muuttaa tilaisuuksien dynamiikkaa merkittävästi ja tämä heijastuu siihen, kuinka innostavana ja motivoivana osallistujat tilaisuuden kokevat.

Webinaareissa tilaisuuden tempo ja rakenne tulee rakentaa toisella tavalla ja toteutuksessa on huomioitava myös osallistujien erilaiset valmiudet verkossa toimimiseen. Teknisiä haasteita varten tulee olla varajärjestelmät. Lisäksi saavutettavuuteen liittyvät asiat on huomioitava uudella tavalla.

Onnistuneen webinaarin osatekijät.

Koska webinaarien onnistuneeseen toteutukseen ei riitä pelkkä teknisen alustan hankinta, tarjoamme asiakkaillemme avaimet käteen periaatteella osallistujia innostavien webinaarien toteutusta, jossa kaikki voivat keskittyä itse asiaan eikä tekniset rajoitteet ja haasteet vie päähuomiota. Käytössämme on useita eri teknisiä alustoja ja valitsemme tekniset ratkaisut tilaisuuden luonteen, tavoitteiden ja osallistujien mukaan. Voimme käytää myös tilaisuuden järjestäjän omia alustoja.

Palvelumme koostuu seuraavista osakokonaisuuksista:

  • Tilaisuuden suunnittelu ja teknisen toteutustavan valinta
  • Ohjelman käsikirjoitus
  • Puhujien rekrytointi ja briiffaus
  • Tilaisuuden valmistelu ja testaus
  • Tilaisuuden fasilitointi
  • Tekninen tuki osallistujille tilaisuuden aikana
  • Tilaisuuden tallenteet ja työpajojen tuotokset

Voit valita koko paketin avaimet käteen periaatteella tai vain omien tarpeidesi mukaiset osakokonaisuudet.

Onnistuneen webinaarin toteutus

Suunnittelu

Tilaisuuden sisällön, toteutustavan, rakenteen ja aikataulun suunnittelu. Vuorovaikutuksen toteutustapojen suunnittelu.

1
Valmistelu

Puhujien rekrytointi ja yksilöllinen briiffaus. Webinaarialustan tekninen toteutus (sisällöllinen ja visuaalinen räätälöinti) ja testaus. Tarvittaessa kenraaliharjoitukset.

2
Toteutus

Tilaisuuden läpivienti, ohjaus ja fasilitointi. Tekninen tuki osallistujille.

3
Tulosten viestintä

Tallenteiden tuottaminen tilaisuudesta ja osallistujien tuottamien aineistojen raportointi.

4

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kuinka voimme auttaa?

Avaa keskustelu kanssamme tässä: