English Suomi

Language

Yhteys
Menu

info@owalgroup.com
010 235 6060
Kasarmikatu 23A, 00130 Helsinki

Kansainvälinen selvitys lapsistrategioista ja lapsivaikutusten arvioinnista

Avainsanat: ,

Suomessa valmistellaan parhaillaan kansallista lapsistrategiaa, jonka kautta pyritään kohti lapsi- ja perhemyönteistä Suomea. Lapsistrategian valmistelun pohjatyö aloitettiin edellisen hallituksen kaudella ja siihen on sitouduttu myös pääministeri Antti Rinteen hallitusohjelmassa, jossa tavoitellaan lapsi- ja perheystävällisyyden edistämistä yhteiskunnan ja hallinnon toiminnan kaikilla tasoilla.

Lapsistrategian ohella lapsi- ja perheystävällisyyttä pyritään edistämään mm. päätösten lapsivaikutusten arvioinnilla, lapsibudjetoinnin edistämisellä, lasten hyvinvoinnin tietopohjan vahvistamisella sekä lasten ja nuorten osallisuutta vahvistamalla.

Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiön (Itla) tilaamassa ja Owal Groupin laatimassa selvityksessä perehdyttiin lapsistrategioihin ja lapsivaikutusten arvioinnin käytäntöihin kolmessa eri maassa (Uusi-Seelanti, Skotlanti ja Ruotsi). Selvityksessä pyrittiin tunnistamaan käytäntöjä ja oppeja, joita Suomessa voidaan hyödyntää. Selvitys toteutettiin elo-lokakuussa 2019.

Lokakuussa 2019 julkaistu raportti suosituksineen on luettavissa tästä linkistä.

 

 

 

 

 

Kuinka voimme auttaa?

Avaa keskustelu kanssamme tässä: