English Suomi

Language

Yhteys
Menu

info@owalgroup.com
010 235 6060
Kasarmikatu 23A, 00130 Helsinki

Julkisten hankintojen kehittämisen tuki – selvitys tiedon hyödyntämisestä

04.05.2020 Owal Group Avainsanat: ,

Hankinta-Suomi -ohjelmassa kehitetään julkisia hankintoja valtion ja kuntien yhteistyössä, jossa tärkeässä osassa on tiedon käytön parantaminen päätöksenteossa. 

Parempaa johtamista hankintoihin tiedon avulla

Selvityksen tarkoituksena on kartoittaa, kuinka saatavilla olevaa dataa voidaan hyödyntää entistäkin tehokkaammin julkisissa hankinnoissa ja tiedoilla johtamisessa niin kunta kuin valtiotasolla. Samalla pyritään parantamaan tiedon kertymistä järjestelmiin. Parempi tietopohja auttaa julkishallinnon organisaatioita arvioimaan, millainen hankintatapa on kussakin tilanteessa tehokas ja mitkä ovat hankinnan kriteerien kustannusvaikutukset. Se tukee myös ymmärrystä siitä, millaisia ovat hankinnan ulkoisvaikutukset esimerkiksi ympäristön, työllisyyden ja yritysten kannalta. Lisätietoa tarvitaan, jotta voidaan tunnistaa ja arvioida kilpailun toimivuus eri alueilla ja sektoreilla.

Selvitys luo pohjaa julkisten hankintojen kehittämiselle

Tiedolla johtamisen kehittäminen perustuu kuntaministeri Sirpa Paateron syksyllä 2019 yhteistyössä Kuntaliiton kanssa asettamaan Hankinta-Suomi -ohjelmaan, jonka tavoitteena on edistää julkisiin hankintoihin käytettävien varojen yhteiskunnallista vaikuttavuutta sekä julkisen talouden kestävyyttä.

Selvityksen toinen osa kattaa kartoituksen tietopohjasta ja laskentamenetelmistä, joiden avulla voidaan arvioida nykyistä tarkemmin koko Suomen julkisen sektorin hankintojen vuosittainen arvo. Tämän hetken 35miljardin euron arvio Suomen julkisten hankintojen vuosittaisesta kokonaismäärästä perustuu EU:n tilastokeskuksen vuonna 2015 tekemään laskelmaan.

Teknologian tutkimuskeskus VTT toteuttaa tutkimuksen yhdessä alihankkijoiden Pellervon Taloustutkimus PTT:n, Owal Group Oy:n ja PTCServices Oy:n kanssa.

https://vm.fi/artikkeli/-/asset_publisher/julkisten-hankintojen-kehittamisen-tueksi-kaynnistetty-selvitys-tiedon-hyodyntamisesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kuinka voimme auttaa?

Avaa keskustelu kanssamme tässä: