English Suomi

Language

Yhteys
Menu

info@owalgroup.com
010 235 6060
Kasarmikatu 23A, 00130 Helsinki

Kaupan alan tulevaisuusselonteko

09.04.2021 Owal Group

Pääministeri Sanna Marinin hallitusohjelmaan on kirjattu laadittavan kaupan alan tulevaisuusselonteko, jotta toimialaa voidaan kehittää strategisesti ja pitkäjänteisesti.

Kaupan alan tulevaisuusselonteko liittyy käynnissä olevaan kaupan toimialan muutokseen Suomessa ja kaupan rakenteiden globaaliin murrokseen. Myös koronaviruspandemia ravistelee kaupan toimialaa.

Selonteon tavoitteena on:

  • tunnistaa kaupan alan sisältökokonaisuuksia ja teemoja, jotka tulee huomioida kaupan toimialan muutoksessa ja suomalaisen kaupan globaalissa ja kestävässä kasvussa,
  • tuoda tietoa kaupan toimialan tilannekuvasta ja muutoskehityksestä,
  • tehdä kehittämisehdotuksia ja nostoja poliittisen päätöksenteon tueksi strategiseen ja pitkäjänteiseen kaupan toimialan kehittämiseen sekä
  • tunnistaa toimialan tulevaisuuden skenaarioita.

Työ- ja elinkeinoministeriö vastaa selonteon valmistelusta. Selonteon valmistelu kuuluu elinkeinoministerin vastuualueelle, ja työ tehdään yhdessä työministerin kanssa.

Valtioneuvosto on asettanut työlle parlamentaarisen seurantaryhmän, jonka puheenjohtajana toimii elinkeinoministeri Mika Lintilä. Seurantaryhmässä on edustajat kaikista eduskuntaryhmistä. 

Työ- ja elinkeinoministeriö on asettanut valmistelun tueksi kaupan alan tulevaisuusselonteon ohjausryhmän. Ohjausryhmän puheenjohtaja on osastopäällikkö Ilona Lundström työ- ja elinkeinoministeriöstä ja siinä ovat edustettuina seuraavat tahot: Kaupan liitto ry, Keskuskauppakamari, Kuluttajaliitto ry, Osuustoimintakeskus Pellervo ry, Palvelualojen ammattiliitto PAM ry, Perheyritysten Liitto ry, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry, Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry, Suomen Yrittäjät ry, Teknisen Kaupan Liitto ry, liikenne- ja viestintäministeriö, maa- ja metsätalousministeriö, oikeusministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö, valtiovarainministeriö, ympäristöministeriö sekä Kilpailu- ja kuluttajavirasto.

Asiaa käsitellään myös työllisyyden edistämisen ministeriryhmässä, jossa puheenjohtajana toimii työministeri Tuula Haatainen.

Owal Group Oy toimii selonteon valmistelussa työ- ja elinkeinoministeriön tukena.

Owal Group

p. 010 235 6060, info@owalgroup.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kuinka voimme auttaa?

Avaa keskustelu kanssamme tässä: