English Suomi

Language

Yhteys
Menu

info@owalgroup.com
010 235 6060
Kasarmikatu 23A, 00130 Helsinki

Korkeakoulutus on edelleen kannattava investointi

People walking near the metro station.
15.02.2015 Mikko Wennberg

Vaikka korkeakoulutettujen työttömyys on kasvanut, tarjoaa korkea koulutustaso yhä parhaan suojan työttömyyttä vastaan.

Korkeakoulutettujen työttömyyden kasvusta on uutisoitu viime aikoina runsaasti. Työttömyyden kasvu on ollut suurinta luonnontieteiden ja tekniikan alalla. Yleisintä työttömyys on humanistisella ja taidealalla ja vähiten työttömiä on terveys- ja sosiaalialalla.

Uutiset korkeakoulutettujen työttömyydestä jättävät helposti taakse sen tosiasian että korkeakoulutus on edelleen paras suoja työttömyyttä vastaan. Vaikka työttömyys on lisääntynyt eniten korkeasti koulutettujen ryhmissä, niin heidän osuutensa kaikista työikäisistä työttömistä on vain noin viidennes.

Lisäksi on huomattava, että korkeakoulutettujen työttömyyden kasvu on osin tilastoharhaa. Ennen vuotta 1995 esimerkiksi insinöörien koulutus oli opistotasoista koulutusta. Nykyisin insinöörejä kuten monia muita entisiä opistotason tutkintoja suoritetaan ammattikorkeakouluissa. Tästä on seurannut korkeakoulutettujen osuuden kasvu. Ammattikorkeakoulusta valmistuneiden työllisyys on ollut myös heikompaa kuin muiden korkeakoulututkinnon suorittaneiden.

Vaikka siis korkeakoulututkintojen lisääntymisen myötä myös työttömien korkeakoulutettujen määrä on kasvanut, on korkeakoulutus edelleen erittäin kannattava sijoitus. Yleistäen voidaan todeta, että mitä enemmän koulutusta sitä pienempi on työttömyyden riski.

Mikko Wennberg

Mikko on Owal Groupin toimitusjohtaja ja senior partner.
p. 050 1261
email. mikko[at]owalgroup.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kuinka voimme auttaa?

Avaa keskustelu kanssamme tässä: