English Suomi

Language

Yhteys
Menu

info@owalgroup.com
010 235 6060
Kasarmikatu 23A, 00130 Helsinki

Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelman (LAPE) ulkoinen arviointi käynnistyy

16.04.2018 Owal Group Avainsanat:

Lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelman ulkoinen arviointi käynnistyy keväällä 2018. Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelman (LAPE) tavoitteena on uudistaa lapsi- ja perhepalvelut siten, että ne vastaavat nykyistä paremmin lasten, nuorten ja perheiden tarpeita. Ohjelman toimeenpanon tuesta vastaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. 

Sosiaali- ja terveysministeriön sekä opetus- ja kulttuuriministeriön yhdessä johtaman hallituksen kärkihankkeen ulkoiseksi arvioijaksi on valittu Owal Group Oy. Ulkoinen arviointi keskittyy ohjelman tavoitteiden ja toimenpiteiden, johtamisen ja ohjauksen, tulosten ja vaikutusten sekä muutoksen pysyvyyden ja odotetun vaikuttavuuden arviointiin. Arviointi on luonteeltaan kehittävä ja sen tavoitteena on osaltaan tukea muutosohjelman toteuttamista ja nostaa esiin kehitystarpeita jo kärkihankkeen toteutusaikana.

Arvioinnin aineisto muodostuu muutosohjelman ja valtionavustushankkeiden asiakirjoista ja seuranta-aineistoista, haastatteluista, eri kohderyhmille suunnatuista kyselytutkimuksista sekä hankkeiden omista itsearviointiaineistoista. Arvioinnin aikana arvioitsijat tulevat olemaan yhteydessä paitsi ohjelmaan kuuluvien hankkeiden toteuttajiin, niin myös keskeisten sidosryhmien edustajiin. Arviointi toteutetaan vuoden 2018 aikana ja loppuraportti julkaistaan vuoden 2019 alkupuolella.

Owal Group Oy on kilpailutuksen perusteella valittu toteuttamaan kolmen STM:n hallinnoiman kärkihankkeen arviointia: Palvelut asiakaslähtöisiksi, Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma (LAPE) sekä Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omahoitoa (I&O).

Lisätietoja LAPE:n arvioinnista antavat:

Hankejohtaja Maria Kaisa Aula, STM, puh. 029 516 3658, mariakaisa.aula@stm.fi
Hankepäällikkö Hanne Kalmari, STM, puh. 029 516 3046, hanne.kalmari@stm.fi
Projektipäällikkö Katja Bergbacka, OKM, puh. 029 533 0267, katja.bergbacka@minedu.fi
VTT, Dosentti Mikko Wennberg, Owal Group Oy, puh. 050 1261, mikko@owalgroup.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kuinka voimme auttaa?

Avaa keskustelu kanssamme tässä: