English Suomi

Language

Yhteys
Menu

info@owalgroup.com
010 235 6060
Kasarmikatu 23A, 00130 Helsinki

Alueiden matkailuelinkeinon elpymistä edistävien hankkeiden kokonaisarviointi on käynnistynyt 

People walking near the metro station.
11.05.2022 Owal Group Avainsanat:

Koronapandemian aiheuttamat negatiiviset vaikutukset matkailuelinkeinoon ovat olleet merkittäviä. Työ- ja elinkeinoministeriön esitti vuoden 2020 neljännessä lisätalousarvioissa neljän miljoonan euron lisämäärärahaa alueiden matkailuelinkeinon elpymistä edistäviin hankkeisiin. Rahoitusta on käytetty erilaisiin kehittämishankkeisiin, joilla tuetaan matkailuelinkeinon elpymisen edistämistä ja matkailun kehittämistä alueilla.

Kilpailtuna rahoitushakuna järjestetyn haun teemat nivoutuivat Suomen matkailustrategian kattoteemoihin, joita ovat kestävyydestä Suomen matkailun kilpailuvaltti, matkailualan digitalisointi, matkailupalveluiden kasvua tukeva saavutettavuus sekä kilpailukykyä tukevan toimintaympäristön varmistaminen. Rahoitusta käytettiin erilaisiin kehittämishankkeisiin, joilla tuetaan matkailuelinkeinon elpymisen edistämistä ja matkailun kehittämistä alueilla.

Varsinais-Suomen Liitto, Etelä-Savon Liitto ja työ- ja elinkeinoministeriö ovat käynnistäneet ulkoisen arvioinnin rahoituksen vaikutuksien selvittämiseksi ja toteutuksen arvioimiseksi. Arviointi kohdentuu rahoitettujen hankkeiden (28 kpl) muodostamaan kokonaisuuteen, rahoituksen toteuttamiseen sekä merkitykseen osana muuta AKKE-määrärahalla (Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen) rahoitettua toimintaa. Arviointiaineiston muodostava tiedonkeruu kattaa kaikki rahoitetut hankkeet sidosryhmineen, mutta itse arviointityö johtopäätöksineen kohdistuu hankekokonaisuuteen. Arvioinnin toteutus ja tiedonkeruu toteutetaan kehittävän arvioinnin lähestymistapoja soveltaen siten, että se hyödyttää jo toteutuksen aikana muun muassa matkailun alueorganisaatioita toimintansa kehittämisessä. Arviointiprosessi on osallistava ja sen aikana kuullaan laajasti hanketoimijoita sekä sidosryhmiä haastatteluilla, kyselyillä ja työpajatyöskentelyllä.

Arvioinnin toteuttaa Owal Group Oy. Arviointi käynnistyi toukokuussa 2022 ja valmistuu marraskuun loppuun mennessä.

Lisätietoja: Jeremias Kortelainen, jeremias(a)owalgroup.com

Owal Group

p. 010 235 6060, info@owalgroup.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kuinka voimme auttaa?

Avaa keskustelu kanssamme tässä: