English Suomi

Language

Yhteys
Menu

info@owalgroup.com
010 235 6060
Kasarmikatu 23A, 00130 Helsinki

Selvitys asumisneuvonnan kokonaistilanteesta Suomessa on käynnistynyt

31.10.2018 Owal Group

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA on käynnistänyt selvityksen asumisneuvonnasta Suomessa. Asumisneuvonnalla tarkoitetaan työtä, jonka tavoitteena on asumisen turvaaminen ennaltaehkäisemällä ja ratkaisemalla asumisen ongelmia sekä opastamalla asumiseen liittyvissä asioissa. ARAn tehtäviä ovat asumisneuvonnan valtakunnallinen ohjaus ja kehittäminen. ARA myös myöntää avustuksia toiminnan käynnistämiseen ja kehittämiseen. Vuosittainen määräraha on 900 000 euroa, ja vuonna 2018 avustusta sai 29 toimijaa. Tällä hetkellä ei ole selkeää kokonaiskuvaa asumisneuvonnan laajuudesta tai siitä, miten toiminta on organisoitu eri kunnissa.

Nyt toteutettavan selvityksen tavoitteena on muodostaa kattava kokonaiskuva asumisneuvonnasta Suomessa. Selvitettäviä kysymyksiä ovat mm. asumisneuvonnan laajuus, organisoituminen sekä toiminnasta saatavat hyödyt ja vaikutukset eri toimijoille. Lisäksi kartoitetaan, millaisia mahdollisia vaikutuksia sote-uudistuksella on asumisneuvonnan organisoitumiseen ja tarjontaan.

Selvityksessä kuullaan laajasti asumisneuvontatyötä tekeviä ja työhön linkittyviä tahoja. Kokonaiskuvaa kartoitetaan kaikille Suomen kunnille lähetettävällä sähköisellä kyselyllä, minkä lisäksi tarkastellaan lähemmin muutamia toimijoita ja kaupunkeja. Haastateltavia tahoja ovat esimerkiksi asunto- ja sosiaalitoimi, järjestöt ja asumisneuvonnan asiakkaiden sidosryhmät. Selvitys käynnistyi lokakuussa 2018, ja se valmistuu maaliskuussa 2019. Selvityksen toteuttaa Owal Group Oy.

Owal Group

010 235 6060 info@owalgroup.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kuinka voimme auttaa?

Avaa keskustelu kanssamme tässä: