English Suomi

Language

Yhteys
Menu

info@owalgroup.com
010 235 6060
Kasarmikatu 23A, 00130 Helsinki

Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskusohjelman ulkoinen arviointi käynnistyy

11.02.2022 Elisa Bergman Avainsanat:

Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskusohjelman ulkoinen arviointi käynnistyy keväällä 2022. Ohjelman tavoitteena on tukea hyvinvointialueita valmistelemaan ja ottamaan käyttöön uudenlainen, laaja-alainen sosiaali- ja terveyskeskus, josta tarvittu apu tai tuki saadaan sujuvasti ja yksilöllisiin tarpeisiin vastaten. 

Sanna Marinin hallituskauden sote-uudistuksessa perustason palveluja vahvistetaan ja painopistettä siirretään ehkäisevään työhön, jotta palvelut vastaavat ihmisten tarpeisiin ja ongelmiin on mahdollista puuttua ajoissa. Sosiaali- ja terveysministeriö linjaa ja tukee palvelujen sisällöllistä ja toiminnallista uudistusta Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmalla ja niihin liittyvillä valtionavustuksilla. Ohjelman tarkoituksena on tukea hyvinvointialueita valmistelemaan ja ottamaan käyttöön uudenlainen, laaja-alainen sosiaali- ja terveyskeskus, jotta ihmiset saavat tarvitsemansa avun tai tuen yhdellä yhteydenotolla.

Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskusohjelman työtä tuetaan ulkoisella arvioinnilla. Ulkoisen arvioinnin tavoitteena on toteuttaa vaikutusten kokonaisarviointi ja selvittää, miten ohjelma on saavuttanut sille asetetut tavoitteet ja miten ohjelman toteutustapa on tukenut tavoitteiden saavuttamista. Keväällä 2022 osana arviointia toteutettavan väliraportoinnin tarkoituksena on myös tukea ohjelman loppukauden toiminnan suuntaamista ja kehittämistä. Koko arvioinnin laajempana tavoitteena on tukea tulevien kansallisten vastaavien ohjelmien ja kehittämishankkeiden ja -toimien suunnittelua. 

Arviointiprosessi on osallistava ja sen aikana kuullaan laajasti ohjelman valmisteluun ja toteutukseen osallistuneita tahoja sekä haastatteluilla, kyselyillä että työpajatyöskentelyllä. Arvioinnin toteuttaa Owal Group Oy. Arviointi on käynnistynyt alkuvuodesta 2022 ja sen väliraportti valmistuu kesällä 2022. Arvioinnin loppuraportti valmistuu tämänhetkisen aikataulun valossa alkuvuodesta 2024. 

Lisätietoja Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskusohjelman arvioinnista antavat:

Erityisasiantuntija, Erja Mustonen, STM, erja.mustonen@gov.fi

Arvioinnin vastaava johtaja, Mikko Wennberg, Owal Group Oy, mikko@owalgroup.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kuinka voimme auttaa?

Avaa keskustelu kanssamme tässä: