English Suomi

Language

Yhteys
Menu

info@owalgroup.com
010 235 6060
Kasarmikatu 23A, 00130 Helsinki

Tutkimushanke edunvalvontapalveluiden toteutumisesta käynnistyy

People walking near the metro station.
30.06.2023 Owal Group

EDUPA VN TEAS -hankkeessa selvitetään yleisen edunvalvonnan laatua ja toimivuutta. Hankkeessa kerätään tietoa edunvalvontapalvelun palvelulupauksen toteutumisesta asiakkaiden näkökulmasta ja selvitetään edunvalvontapalveluiden alueellisia eroja.

Valtioneuvoston kanslian rahoittaman tutkimushankkeen tavoitteena on arvioida toteutuneen yleisen edunvalvonnan laatua ja palveluun käytettyjä resursseja. Viime vuosina edunvalvontaan on määrätty aiempaa enemmän ihmisiä. Edunvalvottavien määrän odotetaan kasvavan lähivuosina väestön ikääntyessä. 

Edunvalvontatoimistojen tavoitteena on tarjota asiakkaille ammattimaista, yksilöllistä ja itsemääräämisoikeutta kunnioittavaa edunvalvontaa ilman tarpeettomia rajoituksia. Palvelulupausmalli korostaa asiakkaan osallisuuden ja itsemääräämisoikeuden tukemisen periaatteita. Tutkimushankkeessa arvioidaan, kuinka hyvin palvelulupaus on toteutunut ja miten edunvalvontapalvelut eroavat alueellisesti. 

Tutkimushankkeessa kerätään tietoa yleisen edunvalvonnan asiakkailta, heidän läheisiltään sekä edunvalvontajärjestöiltä. Lisäksi tietoa kerätään muun muassa paikallisilta edunvalvontaviranomaisilta. Haastatteluilla ja kyselyillä kerättävää tietoa käsitellään anonyymisti. Lisäksi tutkimuksessa hyödynnetään aikaisempaa tutkimustietoa sekä olemassa olevia tilasto- ja rekisteriaineistoja.

Tutkimushankkeen toteuttaa Owal Group Oy yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston Hyvinvointioikeuden keskuksen kanssa. Tutkimushanke päättyy marraskuussa 2024. 

Lisätietoja:

Maaria Rubanin, hallitusneuvos, oikeusministeriö, p. 02 9515 0140, maaria.rubanin(at)gov.fi

Vastuulliset tutkijat:

Minna Mayer, Manager, Owal Group p. 040 709 6898, minna(at)owalgroup.com

Henna Nikumaa, vanhuusoikeuden tutkija, Itä-Suomen yliopisto, p. 040 581 2151, henna.nikumaa(at)uef.fi

VNK:n tiedote: https://tietokayttoon.fi/-/selvitys-yleisen-edunvalvonnan-palveluista-edupa-

Owal Group

p. 010 235 6060, info@owalgroup.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kuinka voimme auttaa?

Avaa keskustelu kanssamme tässä: