English Suomi

Language

Yhteys
Menu

info@owalgroup.com
010 235 6060
Kasarmikatu 23A, 00130 Helsinki

Vuoden parhaat arviointikertomukset palkittiin

08.11.2018 Owal Group

PwC:n järjestämässä Arviointikertomus-kilpailussa valittiin vuoden 2017 parhaat arviointikertomukset kolmessa sarjassa. Suurten yli 20 000 asukkaan kuntien sarjan voitti Helsingin kaupungin tarkastuslautakunta. Alle 20 000 asukkaan kuntien sarjassa voiton vei Pirkkalan kunnan tarkastuslautakunta, ja kuntayhtymien sarjan voitti Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin tarkastuslautakunta. Kunniamaininta myönnettiin Kouvolan kaupungin tarkastuslautakunnalle.

Tarkastuslautakuntien tehtävänä kunnissa on arvioida valtuuston asettamien tavoitteiden toteutumista sekä kunnan toiminnan tuloksellisuutta ja tarkoituksenmukaisuutta. Arvioinnin tulokset raportoidaan vuosittain arviointikertomuksessa. Arviointikertomuskilpailulla halutaan edistää tarkastuslautakuntien arviointitoimintaa ja arviointikertomusten laadukkuutta. Kilpailun tuomariston mukaan kertomusten taso on noussut vuosi vuodelta ja voittajaa on yhä vaikeampi valita tasavertaisten kilpailijoiden joukosta.

”Arviointikertomuskilpailu on vuosien saatossa ollut levittämässä hyviä raportointikäytäntöjä, ja monet alkuvuosina palkitut ja erityismaininnan saaneet ratkaisut löytyvät nykyisin valtaosasta kertomuksia. Taso on selkeästi myös yhdenmukaistunut ja tarkastuslautakunnan arviointitoiminta on löytänyt selkeämmin paikkansa osana kuntien johtamisjärjestelmää”, toteaa kilpailun tuomariston puheenjohtaja Mikko Wennberg.

Hyvä arviointikertomus keskittyy olennaiseen ja palvelee lukijaansa

Yhdistäviä tekijöitä palkituissa arviointikertomuksissa ovat selkeys, johdonmukaisuus ja havainnollisuus. Ammattimainen ote arviointiin näkyy ja sisällössä on huomioitu eri yleisöt.

”Tarkastuslautakunnan näkemykset ja johtopäätökset tulevat hyvin esiin kaikissa palkituissa kertomuksissa. Oli ilahduttavaa nähdä, että myös visuaalisuuteen oli panostettu lukukokemuksen ja ymmärrettävyyden edistämiseksi”, Wennberg kiittelee.

Arviointikertomuskilpailu toteutettiin yhteistyössä Tampereen yliopiston Johtamiskorkeakoulun kanssa. Vuoden 2017 arviointikertomuksia analysoi Tampereen yliopiston opiskelijoista koottu arviointiryhmä ohjaavan professorin Lasse Oulasvirran johdolla. Voittajat valitsi ulkopuolisista asiantuntijoista koottu kolmehenkinen tuomaristo.

Arviointikertomuskilpailu järjestettiin nyt kahdeksatta kertaa, ja parhaat arviointikertomukset julkistettiin Helsingissä 7.-8.11. pidettävässä PwC:n Arviointiseminaarissa.

Lisätietoja:
Mikko Wennberg, tuomariston puheenjohtaja, Owal Groupin toimitusjohtaja, puh. 050 126 1
Juha Huuskonen, toimitusjohtaja, PwC Julkistarkastus Oy, puh. 050 434 5573

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kuinka voimme auttaa?

Avaa keskustelu kanssamme tässä: