English Suomi

Language

Yhteys
Menu

info@owalgroup.com
010 235 6060
Kasarmikatu 23A, 00130 Helsinki

Smartland-tutkimushanke tuo tutkijat ja käytännön tekijät yhteen kehittämään kestävämpää kaupunkiympäristöä

People walking near the metro station.
21.10.2019 Owal Group Avainsanat: ,

Suomen Akatemian strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittamassa Smartland-hankkeessa muodostetaan tutkijoiden, kaupunkien, yritysten ja viranomaisten yhteistyönä työkaluja kestävään kaupunkikehitykseen. Hankkeessa yhdistyvät kolme maankäyttöpolitiikan tärkeää ulottuvuutta: asumisen saatavuus ja hinta, eriytymiskehitys sekä hiilidioksidipäästöt ja energiankulutus.

Smartland-hankkeessa vastataan kaupungistumisen vahvistamiin maankäyttöpolitiikan haasteisiin. Hankkeella on suuri yhteiskunnallinen merkitys, sillä tämänhetkisellä eri näkökulmista johdetulla maankäyttöpolitiikalla ei voida saavuttaa kestävän kehityksen tavoitteita eikä kestävää kaupunkiympäristöä. Hankkeessa pyritään löytämään kestäviä maankäyttöpolitiikan ohjauskeinoja.

Tutkimuksessa yhdistyvät kolme maankäyttöpolitiikan keskeistä ulottuvuutta. Asumisen saatavuutta ja hintaa, eriytymiskehitystä sekä hiilidioksidipäästöjen ja energiakulutuksen keskinäisiä suhteita ja yhteisvaikutuksia tutkimalla pystytään tuomaan uutta tietoa kestävän kaupunkikehityksen tueksi. Eri ohjauskäytäntöjen ja -keinojen vaikutuksia tutkitaan monipuolisesti.

Tutkimuksen tarpeisiin vastaavuus varmistetaan vuorovaikutuksella sidosryhmien kanssa. Maankäytön suunnittelijat tuodaan yhteen heti tutkimuksen alusta lähtien yhteisiin ja teemoittaisiin työpajoihin. Tutkimus- ja vuorovaikutusjaksoja vuorottelemalla varmistetaan tulosten ajantasainen testaus ja käyttöönotto.

Smartland-hanke toteutetaan täysin uuden mittakaavan yhteistyöllä. Tutkimushankkeen toteuttajina ovat Aalto-yliopisto, Helsingin yliopisto, Turun yliopisto ja Ilmatieteen laitos. Koko hanke perustuu tiiviiseen vuorovaikutukseen maankäyttöpolitiikan avaintoimijoiden kanssa. Mukaan ovat sitoutuneet 20 Suomen suurinta kaupunkia sekä lisäksi joukko yrityksiä ja viranomaisia. Owal Group tukee hankkeen tutkijoiden ja sidosryhmien vuorovaikutuksen toteuttamista.

Lisätietoja hankkeesta:

www.smartland.fi

Professori Seppo Junnila, Aalto-yliopisto, seppo.junnila@aalto.fi

Partner Mia Toivanen, Owal Group Oy, puh. 040 566 7536, mia@owalgroup.com

Owal Group

p. 010 235 6060, info@owalgroup.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kuinka voimme auttaa?

Avaa keskustelu kanssamme tässä: