English Suomi

Language

Yhteys
Menu

info@owalgroup.com
010 235 6060
Kasarmikatu 23A, 00130 Helsinki

Suomi 100 -juhlavuosi voimisti verkostoja ja innosti toimimaan

04.09.2020 Owal Group Avainsanat: , ,

Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuotta arvioineen tutkimushankkeen 4. syyskuuta julkaistun osaraportin mukaan juhlavuoden toteutuksessa onnistuttiin luomaan innostusta uudenlaiseen yhteistyöhön, mutta juhlavuoden jälkeen toimijoiden välinen yhteistyö on jatkunut sattumanvaraisesti. Tutkimuksen toteuttavat Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cupore, Owal Group ja Demos Helsinki.

Raportin mukaan juhlavuoden sihteeristö ja valtioneuvoston kanslia onnistuivat voimistamaan tätä innostusta ainutkertaisesta juhlavuodesta. Juhlavuoden nostattaman ilmiön mittakaava oli lopulta jopa yllätyksellisen suuri. Toisaalta juhlavuoden hallinto ei aina pysynyt kansalaisten ja järjestöjen ideoinnin tasalla. Järjestämisessä onnistuttiin kuitenkin eräänlaisessa vähimmäistavoitteessa: juhlavuosiorganisaatio ei julkisena toimijana asettunut innostuneiden kansalaisyhteiskunnan toimijoiden yhteistyön ja toiminnan esteeksi. Juhlavuosi kokonaisuutena oli yhteistyöhön ja ideoimiseen kannustava.

Avoin kansalaiskysely Suomi 100 -juhlavuodesta käynnissä

Syksyn aikana toteutetaan kaikille avoin kysely, jossa kerätään kansalaisten kokemuksia ja muistoja Suomi 100 -juhlavuodesta. Kyselyyn voi vastata suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi 2.10.2020 mennessä osoitteessa http://owalgroup.com/kansalaiskysely-suomi100/.

Koko tiedote sekä osaraportti on luettavissä täältä.

Lisätietoja:

Erikoistutkija Mervi Luonila Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus, Cupore, p. 046 921 7076, mervi.luonila@cupore.fi
Johtaja Marjo Mäenpää, Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus, Cupore, p. 050 586 0414, marjo.maenpaa@cupore.fi
Partner Mia Toivanen, Owal Group Oy, p. 040 566 7536, mia@owalgroup.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kuinka voimme auttaa?

Avaa keskustelu kanssamme tässä: