English Suomi

Language

Yhteys
Menu

info@owalgroup.com
010 235 6060
Kasarmikatu 23A, 00130 Helsinki

Suomi/ruotsi toisena kielenä -opetuksen nykytilan arviointi

25.10.2021 Laura

Opetus- ja kulttuuriministeriö on käynnistänyt S2/R2-opetuksen tilannekuvan luomiseksi selvityksen, jossa tarkastellaan opetuksen, koulutuksen rakenteiden sekä organisaatio- ja toimintakulttuurien nykytilaa varhaiskasvatuksesta korkeakouluopintoihin. Selvityksen taustalla on tarve saada kootusti tietoa, jota voidaan hyödyntää kehitettäessä koulutusjärjestelmää siten, että maahanmuuttotaustaisten oppilaiden potentiaali saadaan käyttöön täysimääräisesti, ja jossa rakenteet, organisaatiokulttuuri ja toimintakäytännöt mahdollistavat yhdenvertaiset edellytykset opinnoista suoriutumiseen. On tärkeää tunnistaa oppilaiden ja opiskelijoiden oppimisympäristöön integroitumista tukevia ja estäviä käytänteitä S2/R2-opintojen aikana, opinnoissa etenemisessä ja jatko-opintoihin siirtymisessä.

Selvitys toteutetaan syyskuun 2021 ja helmikuun 2022 välisenä aikana. Selvityksessä kuullaan alan toimijoita ja asiantuntijoita ja toteutetaan kyselyt, jotka suunnataan varhaiskasvatuksen, opetuksen sekä koulutuksen järjestäjille sekä opetus- ja ohjaus- ja varhaiskasvatushenkilöstölle. Lisäksi toteutetaan koulutuspolun eri vaiheita kuvaavia case-haastatteluja. Selvityksessä hyödynnetään mahdollisimman paljon jo olemassa olevia tietolähteitä.

Ajankohtainen tiedonkeruu:

Tiivis kysely korkeakouluille liittyen S2/R2-opetuksen toteuttamiseen ja kieli- ja kulttuuritietoisen opetuksen kehittämiseen (lomakkeeseen voi tutustua tästä pdf-muodossa).

Henkilöstölle suunnatut kyselyt toteutettiin marras-joulukuussa. Lukion opettajakyselyn vastausaikaa on jatkettu 31.1. saakka. Katso lisää täältä.

Varhaiskasvatuksen, perusopetuksen, lukiokoulutuksen sekä ammatillisen koulutuksen järjestäjien kyselyt toteutettiin marras-joulukuussa.

Lisätietoa:

Owal Groupin yhteyshenkilönä toimii Laura Jauhola (050 443 1841, laura@owalgroup.com)

Opetus- ja kulttuuriministeriön yhteyshenkilönä toimii Ulla-Jill Karlsson
(@gov.fi)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kuinka voimme auttaa?

Avaa keskustelu kanssamme tässä: