English Suomi

Language

Yhteys
Menu

info@owalgroup.com
010 235 6060
Kasarmikatu 23A, 00130 Helsinki

Uusi tutkimuslaitos tukemaan yhteiskunnallista päätöksentekoa

25.08.2016 Owal Group Avainsanat: ,

Suomeen perustetaan uusi tutkimuslaitos, jonka tavoitteena on tukea tietoperusteista päätöksentekoa sekä edistää moniarvioista yhteiskunnallista keskustelua. Kyseessä on ensimmäinen yrityksen perustama ja ylläpitämä tutkimuslaitos Suomessa. Tutkimuslaitoksella ei ole sidoksia mihinkään poliittiseen intressiryhmään.

Owal Group Oy perustaa Suomeen uuden yhteiskuntatieteellistä tutkimusta harjoittavan tutkimuslaitoksen  Owal Group Research Academy of Social Sciences, suomeksi Owal Group tutkimusakatemia. Tutkimuslaitos on keskittynyt yhteiskunnallista päätöksentekoa tukevaan tutkimukseen ja sen tavoitteena on edistää tietoperusteista päätöksentekoa ja moniarvoista yhteiskunnallista keskustelua.

Tutkimuslaitokseen on kiinnitetty joukko Suomen eturivin hallinto- ja yhteiskuntatieteiden tutkijoita.  Tutkimuslaitoksen avajaiset on 5.10.2016. Tutkimuslaitoksen professorien ja muiden tutkijoiden nimet julkaistaan avajaistilaisuudessa.

”Suomessa on useita korkeatasoisia taloustieteellistä tutkimusta harjoittavia tutkimuslaitoksia, jotka pyrkivät tuottamaan tietoa yhteiskunnallisen päätöksenteon tueksi. Tavoitteenamme on monipuolistaa tätä keskustelua toteuttamalla poikkitieteistä ja laaja-alaista yhteiskunnallista tutkimusta. Keskeisenä lähtökohtana on päätöksenteon mahdollisimman suora ja välitön palveleminen. Tutkimusagenda laaditaan käytännön tietotarpeiden pohjalta,” kertoo Owal Group Oy:n toimitusjohtaja Mikko Wennberg.

Tutkimuslaitos toteuttaa tilaustutkimuksia sekä kilpailtuun rahoitukseen perustuvia tieteellisiä tutkimuksia.  Tutkimuslaitoksella ei ole sidoksia mihinkään poliittiseen intressiryhmään ja sen kaikessa toiminnassa noudatetaan tieteellisen tutkimuksen periaatteita.

”Tutkimuslaitoksella ei ole omaa yhteiskunnallista agendaa. Tässä suhteessa toiminta eroaa selkeästi Think Tankeistä. Ainoa tavoitteemme on edistää tietoperusteista päätöksentekoa ja tieteellisen tiedon hyödynnettävyyttä yhteiskunnallisessa päätöksenteossa,” Wennberg kertoo tutkimuslaitoksen toimintaperiaatteista.

 Tutkimuslaitos toimii itsenäisenä osana Owal Group Oy:tä ja on ensimmäinen yrityksen ylläpitämä tieteellistä tutkimusta harjoittava riippumaton tutkimuslaitos Suomessa.

Lisätietoja: Mikko Wennberg, p. 050 1261

Owal Group

010 235 6060 info@owalgroup.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kuinka voimme auttaa?

Avaa keskustelu kanssamme tässä: