English Suomi

Language

Yhteys
Menu

info@owalgroup.com
010 235 6060
Kasarmikatu 23A, 00130 Helsinki

Kouvola tutki alueen vetovoimaisuutta

09.03.2016 Owal Group Avainsanat: , ,

Kouvolan kaupungin imagotutkimuksen perusteella mielikuvat Kouvolasta ovat vahvoja, selkeitä ja varsin yhdenmukaisia sekä kouvolalaisten että ulkopaikkakuntalaisten keskuudessa. Kouvolalaisista vastaajista 84 % suosittelisi Kouvolaa asuinpaikkana ja ulkopaikkakuntalaisista 60 % voisi kuvitella asuvansa Kouvolassa. Kouvolan vahvimmat brändit ovat Tykkimäki ja KooKoo. 

Kouvolan kaupunki tutki alkuvuodesta alueen vetovoimaisuutta asuinpaikkana ja matkailukohteena sekä ulkopaikkakuntalaisten että kouvolalaisten näkökulmasta. Kouvolan imago ja identiteetti on varsin yhdenmukainen molempien kohderyhmien keskuudessa. Spontaanisti kysyttäessä Kouvola näyttäytyy molemmille ryhmille pienenä, tylsänä ja harmaana, mutta toisaalta paikkakuntalaiset itse kuvaavat kaupunkia useimmiten myös kauniiksi ja kodikkaaksi.

Kouvolan vahvimmat brändit ovat Tykkimäki ja KooKoo, jotka kumpikin tunnistetaan laajasti vaikkakin niiden mielikuvallinen yhteys Kouvolaan ei ole vahva. Näiden ohella kaupunki hahmottuu voimakkaasti rautatie- ja asemakaupungiksi ja Kouvolan imago liitetään kaupungin keskustaan.

Kaikista tutkimukseen vastanneista ulkopaikkakuntalaisista 60 % voisi kuvitella asuvansa Kouvolassa, pääkaupunkiseudulla asuvista 53 % ja lähiseutujen asukkaista 66 %. Kouvolalaisista vastaajista yli 80 % suosittelisi omaa kotikaupunkiaan asuinpaikkana..

Kouvolassa käyneistä 60 % suosittelisi Kouvolaa matkakohteena. Kouvolalaiset veisivät vieraansa tutustumaan Repoveden kansallispuistoon, Tykkimäen huvipuistoon ja maailmanperintökohde Verlaan.

Tutkimus toteutettiin kyselytutkimuksen ja media-analyysin yhdistelmänä. Kyselyyn kerättiin vastauksia tammi-helmikuun vaihteessa 2016 ja kyselyn markkinointi oli kohdennettu pääkaupunkiseudulle sekä Lahteen, Lappeenrantaan, Mikkeliin ja Kotkaan. Kaikkiaan vastauksia saatiin 1544. Imagotutkimuksen toteutti Owal Group Oy.

Tutkimuksen loppuraporttiin voi tutustua Kouvolan kaupungin sivuilla.

Owal Group

010 235 6060 info@owalgroup.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kuinka voimme auttaa?

Avaa keskustelu kanssamme tässä: