English Suomi

Language

Yhteys
Menu

info@owalgroup.com
010 235 6060
Kasarmikatu 23A, 00130 Helsinki

Sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen uudistuksen arviointi on käynnistynyt

Tram in a sunlight
29.06.2023 Owal Group Avainsanat: ,

Sosiaali- ja terveysministeriö on käynnistänyt sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen uudistuksen arviointityön, jonka tavoitteena on tuottaa ulkopuolinen ja riippumaton arvio uudistuksen lainsäädäntöprosessin ja kansallisen toimeenpanon tuen onnistumisesta.

Sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen uudistus toteutettiin osana pääministeri Rinteen ja Marinin hallitusohjelmia. Kyseessä on historiallisen suuri uudistus, jonka vaikutukset ulottuvat kaikkiin suomalaisiin ja Suomessa asuviin. 

Arvioinnissa tarkastellaan lainsäädäntöprosessin ja hyvinvointialueille tarjotun toimeenpanon tuen onnistumista. Arvioinnissa ei kuitenkaan tarkastella toimeenpanon onnistumista hyvinvointialuekohtaisesti. Uudistusta arvioidaan neljästä näkökulmasta: 1) tavoitteiden asettelun, sisällön ja rakenteen toimivuus, 2) johtaminen ja ohjauksen toimivuus, 3) tavoitteiden saavuttaminen ja 4) toimintaympäristötekijöiden vaikutukset. 

Sosiaali- ja terveysministeriön asiantuntijoiden lisäksi arviointia ohjaavat asiantuntijat sisäministeriöstä ja valtiovarainministeriöstä. Arviointi pohjautuu laajaan dokumenttianalyysiin, asiantuntijahaastatteluihin, sähköisiin kyselyihin, case-tarkasteluihin ja osallistaviin työpajoihin. Analyysi tehdään monimenetelmällisesti ja kriteeriperusteisesti. Arvioinnin toteuttaa Owal Group Oy yhdessä Deloitten kanssa. Arviointityön loppuraportti julkaistaan keväällä 2024.

Lisätietoja:

Erityisasiantuntija Antti Kuopila, STM, Puh. 0295 163 516, antti.kuopila(at)gov.fi

Manager Sinikukka Pyykkönen, Owal Group Oy, Puh. 040 846 0846, sinikukka(at)owalgroup.com

Senior Partner Mikko Wennberg, Owal Group Oy, Puh. 050 1261, mikko(at)owalgroup.com

STM:n tiedote: https://stm.fi/-/sosiaali-ja-terveysministerio-on-kaynnistanyt-sosiaali-ja-terveydenhuollon-ja-pelastustoimen-uudistuksen-ulkoisen-arvioinnin

Owal Group

p. 010 235 6060, info@owalgroup.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kuinka voimme auttaa?

Avaa keskustelu kanssamme tässä: