English Suomi

Language

Yhteys
Menu

info@owalgroup.com
010 235 6060
Kasarmikatu 23A, 00130 Helsinki

TUVA-koulutuksen toimivuutta koskeva selvitys on käynnistynyt

10.01.2024 Owal Group Avainsanat: ,

Opetus- ja kulttuuriministeriö on käynnistänyt selvityksen koskien tutkintokoulutukseen valmentavaa koulutusta eli TUVA-koulutusta ja sen toimivuutta. Selvityksessä arvioidaan, miten koulutus antaa valmiuksia lukioon ja ammatilliseen koulutukseen hakeutumiseen ja tukee opiskelijoiden perustaitojen vahvistumista.

TUVA-koulutusta tarkastellaan tilastojen, eri prosessien, vahvuuksien ja kehittämistarpeiden, tavoitteiden täyttymisen, sekä toimintaympäristön osalta. Lisäksi selvityksessä tarkastellaan kokonaisuutta opiskelijoiden moninaisiin tarpeisiin vastaamisen näkökulmasta, yhteistyön rakenteiden toimivuuden osalta sekä sen suhteen, miten TUVA-koulutus palvelee eri ryhmiä. Selvityksen tavoitteena on tuottaa tietoa mahdollisia lainmuutostarpeita varten.

TUVA-koulutusta järjestäviä tahoja kuullaan laajasti osana selvitystä. Tietoa kerätään asiantuntijahaastatteluilla, eri ryhmille kohdennetuilla sähköisillä kyselyillä sekä opiskelijahaastatteluilla. Tiedonkeruu käynnistyy alkuvuodesta 2024. Selvitystiimi vierailee kevään 2024 aikana TUVA-koulutusta tarjoavissa oppilaitoksissa eri puolella Suomea. 

Elokuussa 2022 käynnistetty,  aikaisemmista  perusopetuksen ja toisen asteen koulutuksen väliin sijoittuvista nivelvaiheen koulutuksista muodostuva TUVA-koulutus on tarkoitettu sekä oppivelvollisille että aikuisille, jotka tarvitsevat valmiuksia ja/tai ohjauksellista tukea siirtyäkseen lukiokoulutukseen tai ammatilliseen koulutukseen. Koulutuksen osallistujina onkin hyvin moninainen opiskelijajoukko, jonka erilaisiin tarpeisiin vastataan yksilöllisten ratkaisujen avulla. Tavoitteena on, että järjestäjäverkko on valtakunnallisesti ja alueellisesti kattava. 

Selvitys valmistuu toukokuun 2024 loppuun mennessä. Selvityksen toteuttaa Owal Group Oy. 

Lisätietoja:

Victor Nyberg, Erityisasiantuntija, opetus- ja kulttuuriministeriö, p. 0295 330 263, victor.nyberg(at)gov.fi

Minna Mayer, Manager, Owal Group Oy, p. 040 709 6898, minna(at)owalgroup.com


Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedote: https://okm.fi/-/tuva-koulutuksen-toimivuutta-koskeva-selvitys-on-kaynnistynyt

Owal Group

p. 010 235 6060, info@owalgroup.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kuinka voimme auttaa?

Avaa keskustelu kanssamme tässä: