Suodata
- Arviointi
- Asuminen
- Julkiset hankinnat
- Koulutus
- Markkinointi
- Selvitys
- Näytä kaikki
Sisäilmaosaamisen kartoitus sosiaali- ja terveysalan koulutuksissa
Selvityksen tavoitteena oli kartoittaa sosiaali- ja terveysalan sisäilmateemoihin liittyvän osaamisen riittävyyttä eri koulutusasteiden perus-, lisä- ja täydennyskoulutuksissa. Kartoituksessa havaittiin, että…
Selvitys monikielisen yhteiskuntaorientaation toteuttamisvaihtoehdoista ja kehittämistarpeista
Selvitys kerää yhteen monikielisen yhteiskuntaorientaation toteutustapoja ja kokemuksia Suomessa, kokoaa tietoa yhteiskuntaorientaation toteutustavoista eräissä muissa maissa sekä antaa suosituksia siitä,…
Selvitys tilapäistä suojelua saavista työvoimapalvelujen asiakkaina ja työmarkkinoilla
Owal Group toteutti työ- ja elinkeinoministeriön kotoutumisen osaamiskeskuksen toimeksiannosta selvityksen tilapäistä suojelua saavien ukrainalaisten työllistymisestä. Selvitys tarjoaa tietoa ukrainalaisten työllistymisestä…
Tukea äkillisten rakennemuutosten hallintaan
Vuoden 2023 aikana laadittu Rakennemuutoksen hoidon rakennuspalikat – Aluetoimijoiden opas ÄRM-tilanteisiin on julkaistu tänä syksynä. Käsikirjamaisen oppaan tavoitteena on tukea…
Tulos- ja vaikuttavuusperusteisten hankintojen rakennuspalikat -käsikirja
Keski-Suomen ELY-keskuksen ESR-rahoitteisessa (Euroopan sosiaalirahasto) Laava-hankkeessa on kehitetty tulos- ja vaikuttavuusperusteisia hankintoja. Hankkeen kehittämistyön tuloksena syntynyt käsikirja on julkaistu syksyllä…
Työelämätoimikuntien nykytilan arviointi
Hankkeessa tarkasteltiin työelämätoimikuntien toimintaa ja toiminnan vaikuttavuutta erityisesti ammatillisen koulutuksen laadun varmistamisen ja parantamisen näkökulmasta. Lisäksi on tunnistettu toiminnan vaikuttavuutta…
Selvitys S2-opetuksen nykytilasta
Suomi/ruotsi toisena kielenä (S2/R2) -opetuksen nykytilan kartoituksessa on tehty läpiluotaava katsaus S2-opetuksen nykytilasta varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin. Selvitykseen on kuvattu pääosin varhaiskasvatuksen,…
Esteettömyysdirektiivin vaikutusten arviointi (rakennettu ympäristö)
Selvityksessä on arvioitu vaikutuksia ja kustannuksia, joita rakennettua ympäristöä koskevien vaatimusten (liite III) ottaminen mukaan esteettömyysdirektiivin kansalliseen toimeenpanoon aiheuttaisi toimijoille,…
TYP-toiminnan tietotarpeiden kartoitus
Työ- ja elinkeinoministeriö selvitti TYP-toiminnan toteuttamiseen liittyviä tietopuutteita sekä kehittämistarpeita. TE-palveluissa on rekisteritietojen (URA, TYPPI) mukaan vuosittain noin 40 000…
Opas yhteisö- ja palvelukorttelien sopimusmalleihin
ARA on julkaissut oppaan sopimusmalleista ikääntyneiden yhteisö- ja palvelukortteleiden toteutuksen tueksi. Yhteisö- ja palvelukorttelit ovat asumisen kehittämisessä aktiivisen ideoinnin ja…
Selvitys koronan vaikutuksista STEA-avustuksilla rahoitettuun toimintaan
Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) toteutti selvityksen koronan vaikutuksista STEA-avustettuun toimintaan. STEA seuraa säännöllisesti valtionavustusten käytön tuloksellisuutta ja tarkoituksenmukaisuutta. Vuonna…
Kartoitus kira-alan sisäilma-teeman koulutuksista
Opetus- ja kulttuuriministeriön toimeksiannosta ja osana Terveet tilat 2028 -ohjelmaa on toteutettu kartoitus kiinteistö- ja rakennusalan koulutuksista. Kartoitus kattaa tutkintoon…
Kotoutumisen Kumppanuusbarometri 2020
Työ- ja elinkeinoministeriö toteuttaa kotoutumisen kumppanuusohjelmaa, joka on kotoutumisen ja yhteiskunnan vastaanottavuuden parissa toimivien avoin verkosto. Ohjelman tavoitteena on tukea…
Helsingin työmarkkinatuen kuntarahoitusosuuden kehitys vuosina 2021 ja 2022
Koronapandemia on vaikuttanut merkittävästi työttömien määrään ja näin ollen myös työmarkkinatukiin. Selvityksen tavoitteena oli arvioida koronapandemian vaikutuksia Helsingin kaupungin osarahoittaman…
Työllisyyden kumppanuuspilottien kehittävä arviointi
Työllisyyden kumppanuuspiloteissa saatiin runsaasti oppeja asiakkaiden työllistyvyydestä. Oppimista pilottikokonaisuudessa tuettiin kehittävällä arvioinnilla. Juha Sipilän hallitusohjelmassa olleen kasvupalvelu-uudistuksen osana käynnistettiin joukko…
Selvitys ikääntyneiden asumistarpeiden ennakoinnista kunnissa
Ympäristöministeriö toteuttaa kolmivuotista ikääntyneiden asumisen toimenpideohjelmaa, jonka yhtenä painopisteenä on ikääntyneiden oman ja kuntien asumisen ennakoinnin ja varautumisen vahvistaminen. Kuntien…
Rakentamisen vastuut MRL-uudistuksessa – muutosehdotusten vaikutusten ennakkoarviointi
Ympäristöministeriön valmistelemassa maankäyttö- ja rakennuslain (MRL) uudistuksessa määritetään hallitusohjelman mukaisesti rakentamisen vastuunjakoa pyrkimyksenä parantaa rakentamisen laatua ja valvontaa. Ympäristöministeriö valmisteli…
Kestävä kaupunki -ohjelmassa laaja-alaista ja konkreettista yhteistyötä kehittäjien välillä
Kestävä kaupunki -ohjelma on reilun kahden vuoden aikana osoittautunut tärkeäksi yhteistyön luojaksi ja käytännön kestävyysmuutosten vauhdittajaksi. Ympäristöministeriön koordinoima viisivuotinen Kestävä…
ASTA-hankkeessa on parannettu talousneuvonnan saatavuutta monin tavoin
Vuokra-asukkaiden talousongelmien ehkäiseminen -kokeiluhankkeessa (ASTA) on kehitetty ja vakiinnutettu talousongelmien ehkäisemisen toimintamalleja kuntien, vuokrataloyhtiöiden ja järjestöjen yhteensä 23 osahankkeessa ja…
Yhdenvertaisuulain arviointi
Vuonna 2015 voimaan tulleen uuden yhdenvertaisuuslain tavoitteena oli syrjintäkiellon yhtenäistäminen ja eri syrjintäperusteiden saattaminen yhtenäisen oikeussuojan piiriin kaikilla elämänalueilla. Tutkimushankkeen…
Selvitykset reformin toimeenpanosta ja koronavirusepidemian vaikutuksista koulutukseen
Kaksiosaisen selvitystyön toinen osa koski ammatillisen koulutuksen reformi toimeenpanoa. Toisessa osassa tarkasteltiin koronavirusepidemian vaikutuksia ammatilliseen koulutukseen, lukiokoulutukseen ja kokonaisuutena toisen…
Osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen -käytäntöjen kartoitus
Selvityksessä kartoitettiin osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen rakenteista ja käytännöistä Suomessa ja valituissa kansainvälisissä verrokkimaissa. Valikoidut verrokkimaat ovat Ruotsi, Tanska, Alankomaat,…
Osaamisen ennakointifoorumin ulkoinen arviointi
Osaamisen ennakointifoorumin (OEF) ulkoinen arviointi käynnistyi elokuussa 2018 ja jatkui koko ennakointifoorumin käynnissä olevan toimikauden 2020 loppuun. Arvioinnin tehtävänä on tuottaa…
Ammattiosaamisen pilottien arviointi
Ammatillisen osaamisen pilottien tavoitteena on ollut helpottaa osaavan työvoiman alueellisia ja ammattialoittaisia saatavuusongelmia, sujuvoittaa työvoiman rekrytointia sekä kehittää ammatillista koulutusta…
Selvitys työvoiman ulkopuolella olevien maahanmuuttaja-asiakkaiden ohjauksesta ja palveluista kunnissa
Selvitys toteutettiin Työ- ja elinkeinoministeriön toimeksiannosta joulukuun 2019 ja toukokuun 2020 välisenä aikana. Selvityksessä tarkasteltiin kuntien osalta maahanmuuttoasioiden koordinoinnin ja…
Selvitys kotoutuja-asiakkaiden ohjauksesta ja palveluista TE-toimistoissa
Selvitys toteutettiin Työ- ja elinkeinoministeriön toimeksiannosta joulukuun 2019 ja toukokuun 2020 välisenä aikana. Selvityksen tavoitteina oli kerätä tietoa siitä, miten…
Ammatillisen koulutuksen uudistus teollisuuden kilpailukyvyn vahvistajana
Ammatillisen koulutuksen reformi on osin vastannut työelämän tarpeisiin ja lisännyt opiskelijoiden työllisyyttä – haasteita on yhä Hankkeessa selvitettiin ammatillisen koulutuksen…
Sisäilmaosaamisen kartoitus
Merkittävimmät sisäilmaosaamisen vajeet liittyvät rakentamisen ja kiinteistöjen ylläpidon kokonaisuuden hallintaan Opetus- ja kulttuuriministeriön toimeksiannosta ja osana Terveet tilat 2028 -ohjelmaa…
Kansainvälinen selvitys lapsistrategioista ja lapsivaikutusten arvioinnista
Suomessa valmistellaan parhaillaan kansallista lapsistrategiaa, jonka kautta pyritään kohti lapsi- ja perhemyönteistä Suomea. Lapsistrategian valmistelun pohjatyö aloitettiin edellisen hallituksen kaudella…
KIRA-digi -kärkihanke uudisti kiinteistö- ja rakentamisalan digitalisaation kehityksen ehtona olevaa yhteistyötä
Kiinteistö- ja rakennusalan digitalisaation kärkihanke KIRA-digi pyrki vauhdittamaan kiinteistö- ja rakentamisalan digitalisaatiota toteutuskaudellaan vuosina 2016-2019. Owal Group toteutti hankkeen loppuarvioinnin…
Turvapaikkaprosessia koskeva selvitys
Turvapaikkaprosessia koskevan selvityksen tavoitteena oli selvittää, kuinka turvapaikkaprosessia voitaisiin jatkossa sujuvoittaa, prosessin laatua parantaa ja sen kestoa lyhentää huolehtien samalla…
Selvitys lapsivaikutusten arvioinnista
Lapsivaikutusten arviointia koskevassa selvityksessä tarkasteltiin lapsivaikutusten arvioinnin nykytilaa ja kehitystarpeita säädösvalmistelussa ja poliittisessa päätöksenteossa. Tarkastelu kohdistui sekä valtiohallintoon että kuntatasolle….
Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa -kärkihankkeen arviointi (I&O-kärkihanke)
Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa -kärkihanke (I&O, 2016–2018) oli yksi sosiaali- ja terveysministeriön kärkihankkeista, joilla tuettiin hallitusohjelman hyvinvointiin…
Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelman arviointi
Sosiaali- ja terveysministeriön kärkihankkeet tukivat hallitusohjelman hyvinvointiin ja terveyteen liittyvien strategisten tavoitteiden toimenpanoa. Yksi viidestä kärkihankkeesta oli Lapsi- ja perhepalvelujen…
Nuorisokeskusten arviointi
Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Valtion nuorisoneuvoston toimeksiantama arviointi toteutettiin marraskuun 2018 ja maaliskuun 2019 välisenä aikana. Arviointi pohjautuu nuorisokeskuksia koskevaan…
Pohjois-Pohjanmaan liitto vahvistaa hankintaosaamista, kartoittaa yhteistyömalleja ja luo yhteiset pelisäännöt toiminnan tueksi
Julkisia hankintoja toteutetaan yhä enemmän eriasteiseen yhteistyöhön perustuen, mikä vaatii oppimista ja oman toiminnan uudistamista sekä tilaajilta että tuottajilta. Yhteistyö…
Opiskelija-asuntojen tuotantotarveselvitys
Opiskelija-asuntojen tuotantotarveselvitys toteutettiin ympäristöministeriön toimeksiannosta keväällä 2018. Selvityksen tarkoituksena oli tukea pitkäjänteistä opiskelija-asumisen kehittämistä muodostamalla kokonaiskuva opiskelija-asumisen nykytilasta ja seuraavien…
OKM:n nuorisovastuualueen valtionavustusprosessin arviointi
Valtion nuorisoneuvosto sekä arviointi- ja avustustoimikunta käynnistivät elokuussa 2018 opetus- ja kulttuuriministeriön nuorisovastuualueen avustusprosessin arviointihankkeen. Taustalla on aikaisemmissa selvityksissä tunnistettu tarve…
Kohti yhdenvertaisia ja laadukkaita oikeusapupalveluita
Tutkimushankkeen keskeisenä tavoitteena on selvittää ihmisten kokemuksia julkisen oikeusavun (oikeusaputoimistot ja yksityiset avustajat) sekä talous- ja velkaneuvonnan palvelujen saatavuudesta, laadusta…
Selvitys kotoutumiskoulutuksen uusista malleista
Kotona Suomessa -hanke teetti selvityksen aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskoulutuksen opetussuunnitelman uusien liitteiden mukaisista ammatillistetuista malleista Turussa ja pääkaupunkiseudulla. Selvityksessä tarkastellaan kotoutumiskoulutuksen vuosina…
Yhdenvertaisuuden toteutuminen valinnanvapauskokeilussa
Yhdenvertaisuuden toteutumista valinnanvapauskokeiluissa on selvitetty erityisesti kielellisen saavutettavuuden näkökulmasta. Tavoitteena oli selvittää, kuinka asiakkaiden ja potilaiden yhdenvertaisuus ja kielellinen saavutettavuus on…
Osallisena opinnoissa
Osallisena opinnoissa – Tutkimus oppijoiden osallisuuden vahvistamisesta ammatillisessa koulutuksessa -raportissa osallisuutta on tarkasteltu viiden eri ammatillisen koulutuksen järjestäjän kahden koulutusalan opiskelijoiden…
Merellinen Helsinki -strategian taustakartoitus
Helsinkiläisten virkistysmahdollisuuksien edistämiseksi, matkailupalvelujen kehittämiseksi ja kaupungin yleisen vetovoiman vahvistamiseksi Helsingin kaupunki laatii merellisen strategian. Strategian tavoitteena on mm. merellisten…
Työnvälityksen kärkihankkeen pilottien toiminta- ja arviointitutkimus
Toiminta- ja arviointitutkimus on seurannut työnvälityksen kärkihankkeeseen kuuluvien pilottien toteutumista kesästä 2016 syyskuuhun 2017 saakka. Tutkimuksen tavoitteena on tukea TE-toimistoja…
Kasvupalvelujen markkina-analyysi
Työ- ja elinkeinoministeriö toteutti ”Horizon Scanning” -tyyppisen markkinavuoropuhelun kasvupalvelu-uudistuksen tueksi vuosien 2016-2017 taitteessa. Vuoropuhelua edelsi markkina-analyysi potentiaalisista kasvupalvelujen tuottajista. Tutustu raporttiin…
Toimitilahankkeiden vaikutusarviointimalli
Senaatti-kiinteistöt huolehtii valtion kiinteistövarallisuuden hallinnasta ja toimitilojen vuokrauksesta. Laadimme Senaatti-kiinteistöjen toimeksiannosta toimitilahankkeiden vaikutusarvioimallin. Vaikutusarvioinnin tavoitteena on tuoda esiin suunnitellun investoinnin…
Väestösuhteiden kartoitus
Oikeusministeriölle vuonna 2017 toteutetussa väestösuhteiden kartoituksessa on koottu yhteen seitsemän paikkakunnan 100 turvapaikanhakijan ja 27 avainhenkilön haastattelut, kuntiin suunnatun kyselyn (N = 1653)…
Nuorten aikuisten osaamisohjelman (NAO) arviointi
Arvioinnin kohteena oli Nuorten aikuisten osaamisohjelma (NAO), joka käynnistettiin vuonna 2013 osana nuorisotakuun toimia. Ohjelman tavoitteena oli tarjota pelkän peruskoulun…
Digitalisaation vaikutukset ammattiosaamiseen
DIGAM – Digitalisaation vaikutukset osaamisen kehittymiseen ammatillisessa koulutuksessa -tutkimuksessa selvitettiin digitalisaation vaikutuksia osaamisen ja oppimisen kehittymiseen. Lisäksi selvitettiin, minkälainen rooli digitalisaatiolla…
Tilastollinen tietopalvelu kunnan päätöksenteon apuna
Owal Group on toiminut vuoden 2016 alusta lähtien Oulun kaupungin kumppanina kuukausittaisen tilastollisen tietopalvelun tuottamisessa. Raportoinnin avulla seurataan kuntatalouden kannalta…
Ammatillinen koulutus ja TKI -tilannekatsaus
Tilannekatsauksessa selvitetään ammatillisen toisen asteen koulutuksen asemaa ja merkitystä alueellisen ja paikallisen tason tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnassa (TKI). Katsauksessa tarkastellaan, miten…
Alueiden vahvuuksien analyysi
Työ- ja elinkeinomisteriö on käynnistänyt valtakunnallisen alueiden vahvuuksien analyysin. Työn keskeisenä osana ovat 18 maakunnassa toteutettavat työpajat, jotka toteutetaan yhteistyössä maakuntien liittojen…
Uutta osaamista pk-yrityksiin
Uutta osaamista pk-yrityksiin -selvitys- ja vaikuttamistyön tavoitteena on madaltaa pk-yritysten kynnystä hyödyntää kansainvälisiä osaajia eli ulkomaalaisia ammatillisen koulutuksen työssäoppijoita, korkeakoulujen harjoittelijoita…
Koulutustoimikuntajärjestelmän vaikuttavuuden arviointi
Arviointi toteutettiin opetus- ja kulttuuriministeriön toimeksiannosta (5-10/2015). Kohteena ollut koulutustoimikuntajärjestelmä muodostuu 26 eri aloja edustavasta koulutustoimikunnasta sekä järjestelmän ohjausryhmästä. Toimeksiannossa arvioitiin…
TE-toimistojen yrityslähtöisen toimintamallin arviointitutkimus
Selvityksessä arviointiin TE-toimiston yrityslähtöisen toimintamallin toimivuutta ja vaikuttavuutta sekä TE-toimistojen ja yrityspalveluorganisaatioiden, yrittäjäjärjestöjen sekä yksityisten henkilöstöpalvelualan yritysten välistä kumppanuutta. Arvioinnissa…
Selvitys vihapuheesta ja häirinnästä ja niiden vaikutuksista eri vähemmistöryhmiin
Owal Group Oy toteutti vuonna 2015 oikeusministeriön toimeksiannosta selvityksen, jonka lähtökohtana on ollut tehdä näkyväksi vihapuheen ja häirinnän ilmenemistä yhteiskunnassa eri…
Specima-täydennyskoulutusten arviointi
Selvitystyössä arvioitiin maahanmuuttajataustaisen opetus-, ohjaus- ja neuvontahenkilöstön Specima-täydennyskoulutuksen erityisavustuksen toimivuutta ja vaikuttavuutta osana opettajakoulutuksen järjestelmää. Selvityksen perusteella tuotettiin ehdotus koulutusten tulevaisuuden toteuttamistavasta….
Luontomatkailustrategia
Cursor Oy käynnisti tammikuussa 2014 prosessin seudun luontomatkailustrategian ja sitä tukevan toimenpideohjelman laatimiseksi. Toimimme Cursorin kumppanina strategiaprosessissa ja autoimme määritelemään seudun luontomatkailun kärjet ja avainkohderyhmät…
SADe-ohjelman riippumaton arviointi
Valtiovarainministeriön SADe-ohjelman toteutusta tukeva riippumaton arviointi jatkuu koko ohjelmakauden ajan vuoden 2015 loppuun asti. Vuoden 2014 joulukuussa valmistuneen arvioinnin väliraportin…
Työssäoppimis- ja oppisopimusuudistuksen seuranta ja arviointi
Osana nuorisotakuun toimia käynnistetyn nuorten työssäoppimis- ja oppisopimusuudistuksen toimenpideohjelman ja sen toimeenpanemiseksi myönnettyjen valtionavustusten tuloksellisuuden ja vaikuttavuuden seuranta ja arviointi…
Ympärivuotista liikunta- ja matkailuliiketoimintaa koskeva selvitys
Imatran Seudun Kehitysyhtiö (Kehy) vahvisti seudun ympärivuotisen liikunta- ja aktiviteettimatkailua sekä uusien matkailuinvestointien saamista alueelle. Kehitystyön tueksi tehtiin markkinaselvitys ja markkinointi-…
Bioalan liiketoiminnan tarpeet
Toteutimme Imatran Seudun Kehittämisyhtiön toimeksiannosta hankkeen, jossa profiloitiin bioalan yrittäjiä ja heidän tarpeitaan yrityspalveluille. Lisäksi työssä arvioitiin nykyisten yrityspalveluiden soveltuvuutta bioalan…
Tekesin Huippuostajat-ohjelman aktivointipalvelut
Ohjelmassa vauhditetaan uusien innovaatioiden syntymistä fiksujen hankintojen ja markkinoiden kehittämisen avulla. Tavoitteena on edistää erityisesti pk-yritysten kehittämien tuotteiden ja palvelujen…
Innovatiiviset ja vastuulliset hankinnat -valmennus
Turun yliopisto toteutti seudun hankintayksiköille hankintavalmennuskokonaisuuden, jonka tavoitteena oli vahvistaa seudun pk-yritysten mahdollisuuksia vastatta julkisiin tarjouskilpailuihin, lisätä julkisten hankkijoiden osaamista…
Hankintojen valmennus- ja sparrausohjelma Pirkanmaalla
Pirkanmaan liitto halusi vahvistaa seudun toimijoiden hankintaosaamista, testata erilaisia hankintamalleja ja tukea hankintojen konkreettista toteutusta. Owal Group toteutti yhteistyössä Pirkanmaan liiton kanssa…
Joensuun kaupunkikonsernin hankintaohjelma
Hankintaohjelmalla vahvistettiin hankintojen elinkeinopoliitista vaikuttavuutta uudistaalla strategista hankintajohtamista ja hankintojen toteutusmalleja.
Biotalouden markkinointisuunnitelma ja -aineisto
Parikkalan kunta halusi lisätä seudun hyvinvointia ja elinvoimaisuutta vahvistamalla biotalousalan toimintaedellytyksiä ja liiketoimintaa. Owal Group tuki biotalousalan yritysten sijoittumista seudulle…
Työllistymisen edistäminen RAY:n avustamissa järjestöissä
Työllistymisen edistäminen RAY:n avustuskohteena -raportissa on kartoitettu Raha-automaattiavustuksia työllistymisen edistämiseen saaneiden järjestöjen toimintaa monipuolisesti eri näkökulmista. Raporttiin on koottu keskeisimmät selvitystyön aikana…
Vantaan brändiuudistus
Vantaan kaupunki valitsi Owal Groupin strategiseksi kumppanikseen kaupungin brändiuudistuksen toteutuksessa. Uusi brändi lanseeratiin tammikuussa 2015. Tämän jälkeen työ on jatkunut brändiuudistuksen toimeenpanolla. Brändiuudistuksen…
Työpolitiikan kansainvälinen vertaisarviointi
Owal Group Oy toteutti työ- ja elinkeinoministeriölle laajan kansainvälisen vertaisarvioinnin, jossa arvioitiin yhdeksän eri maan työpolitiikan palvelujärjestelmää sekä sitä, mitä…
Cleantech-strategian toimeenpano
TEM ja Tekes käynnistivät vuonna 2012 kansallisen prosessin, jossa julkisen- ja yksityisen sektorin toimijat ovat antaneet oman konkreettisen lupauksen roolistaan ja toimistaan Suomen kestävän talouden edistämiseksi.
Ennakoinnin systematisointi
Liikenne- ja viestintäministeriö (LVM) käynnisti vuonna 2013 ennakoinnin systematisointihankeen,jonka tavoitteena oli systematisoida ministeriön ja sen hallinnonalan ennakointityötä. Kehitettyä mallia pilotoitiin ministeriön…